Kierownik ds. Gastronomii oferty pracy i opis zawodu

Kierownik ds. gastronomii odpowiada za nadzór i koordynację prac personelu, który obsługuje lokal od strony gastronomicznej. Pracować może w hotelu, restauracji, firmie cateringowej, itp. Podstawowym zadaniem kierownika jest zagwarantowanie jak najwyższej jakości potraw, utrzymanie wysokiej wydajności personelu i maksymalizacja zysków działu. Kierownik czuwa nad przestrzeganiem wewnętrznych norm. Główny wymóg stawiany przed kandydatem na to stanowisko to posiadanie wykształcenia gastronomicznego, może być ono uzyskane w szkole średniej, albo na studiach wyższych z dziedziny hotelarstwa albo gastronomii. Istotne jest również doświadczenie zawodowe na stanowisku kierowniczym o zbliżonym zakresie obowiązków. Od kierownika oczekuje się też umiejętności zarządzania zespołem oraz świadomości kosztowej.

Kierownik ds. Gastronomii - publikacje


Najbardziej poszukiwane zawody w Holandii w 2021


Na zdrowiu da się zarobić


Firmy zatrudnią tysiące nowych pracowników


Wynagrodzenia w usługach dla ludności w 2014 roku