Pracownik Przetwórstwa Rybnego oferty pracy i opis zawodu

Pracownik przetwórstwa rybnego zajmuje się przetwarzaniem świeżych ryb w zakładzie przetwórstwa rybnego. Zazwyczaj do jego obowiązków należy filetowanie ryb, ale może też pracować przy wytwarzaniu przetworów i wyrobów rybnych, np. past i paprykarzy. W swojej pracy wykorzystuje narzędzia manualne i mechaniczne. Kandydat na stanowisko pracownika przetwórstwa rybnego nie musi posiadać kierunkowego wykształcenia, wystarczającym atutem jest doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku. Niezbędne do wykonywania takiej pracy są zdolności manualne i umiejętność pracy w zespole. Należy mieć też na uwadze, że jest to praca polegająca na wykonywaniu powtarzających się, monotonnych czynności przez wiele godzin, na hali produkcyjnej, ale stwarza możliwości zatrudnienia za granicą, np. w Skandynawii albo na Alasce.

Praca za granicą