Kelner / Kelnerka oferty pracy i opis zawodu

Kelner obsługuje klientów w restauracjach, kawiarniach, barach, pubach i innych lokalach gastronomicznych, a także gości na przyjęciach, bankietach, koktajlach i innych imprezach. Do jego obowiązków należy właściwe nakrycie stołu, ustawienie wszystkich naczyń i sztućców zgodnie z zasadami savoir vivre, wybór stolika i zaprowadzenie do niego gości, podanie menu, udzielenie informacji o ofercie lokalu, doradzanie w wyborze, wreszcie przyjęcie zamówienia, podanie dania klientowi oraz dbanie o zadowolenie gości i dobry wizerunek lokalu. Kelner podaje też rachunek i przyjmuje zapłatę. Kelnerzy kształcą się w szkołach zawodowych i średnich oraz na kursach zawodowych. Powinni znać język angielski, być uprzejmi, energiczni, uczciwi, schludni.

Kelner / Kelnerka - publikacje


20 stanowisk pracy sezonowej na lato


Kuszące propozycje od sąsiadów