Kucharz oferty pracy i opis zawodu

Kucharz przyrządza różnego rodzaju potrawy, dania, przekąski, a nawet ciasta i desery. Kucharz pracujący na stanowisku szefa kuchni kieruje zespołem ludzi pracujących w kuchni. Jego zadaniem jest zapewnienie sprawnej organizacji funkcjonowania kuchni oraz odpowiedniej jakości podawanych potraw. Kucharz powinien mieć wykształcenie gastronomiczne. W pracy kucharza najistotniejszy jest zmysł smaku i węchu oraz zmysł estetyczny i poczucie elegancji. Pracownik ten powinien cechować się: podzielnością uwagi oraz samodzielnością i inicjatywą, która pozwoli na opracowanie nowych potraw. Kucharz może być zatrudniony w restauracjach, hotelach, barach. Wraz z rozwojem usług gastronomicznych wielu kucharzy trafia do zajęć związanych z cateringiem.

Kucharz - publikacje


Prostytutka, kucharz, czy złodziej? Najstarszy zawód świata to...?


Kucharz trendy, kowal passé


Kuchenne rewolucje na rynku pracy


Pracować, ale się nie napracować


Świdnica | Spada bezrobocie


Bezpłatna Targi Kariera IT, Białystok - 11.06.2016